Skip to content

Prijsconfigurator vakantiewebsite

Voor Holiday Rentals Spain ontworpen en realiseerde we een nieuwe prijsconfigurator. Met als doel het voor de bezoeker makkelijker en duidelijker te maken om de kosten van een vakantieverblijf te berekenen.

De calculator is een uitbreiding op het reserveringsformulier dat wij eerder ontworpen voor Holiday Rentals Spain. Vanuit een User Experience oogpunt maakt deze calculator het voor de bezoekers makkelijker en duidelijker om de kosten van een vakantieverblijf te berekenen. De calculator is altijd up-to-date, is gebruiksvriendelijk en geeft een speels element op de website. Het heeft aantrekkingskracht om met de calculator te spelen en te bekijken hoe het werkt/wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt de prijsconfigurator?

De calculator werkt als volgt. Op de website staan bij de beschikbare woningen al de verschillende prijzen, afhankelijk van bijvoorbeeld het seizoen (laag, midden, hoog, wintertijd). Wanneer de bezoeker de begin- en einddatum van zijn vakantie invult wordt dit gelijk berekent in de prijsconfigurator. Zo kun je dus heel gemakkelijk wijzigingen in de prijs zien wanneer je iets aanpast, bijvoorbeeld een datum, een toevoeging (vervoer naar het huis), ect. Bij een boeking krijgen de eigenaar van de woning en de boeker de gespecificeerde prijsberekening en gegevens van het verblijf per mail. In deze mail wordt onder andere ook uitgelegd wanneer welke kosten betaald moeten worden.

Prijsconfigurator Holiday Rentals Spain

Uitdagingen en belangrijke aandachtspunten

Er waren tijdens dit project een aantal belangrijke punten die extra aandacht verdienden. Een voorbeeld is de overlappingen van verschillende seizoenen. Het was belangrijk om een juiste berekening te maken als de huurperiode in twee verschillende seizoenen valt, dus bijvoorbeeld van juni (middenseizoen) tot juli (hoogseizoen). Een ander belangrijk punt was de overwintering. Overwinteren is voordelig, want wanneer je meer dan vier weken in een woning verblijft krijg je flinke korting. Deze korting moet wel juist berekend worden, en ook niet alle woningen zijn geschikt om in te overwinteren. Dit moet allemaal meegenomen worden in de berekening. Ook het juiste aantal mensen is belangrijk om mee te nemen in de berekening van het totaalbedrag. Bij sommige woningen is het maximaal aantal personen vier, en moet er extra betaald worden als dit meer personen worden. Bij andere woningen mogen er weer maximaal zes personen in. Dit maximale aantal mag niet overschreden worden, en moet dan ook goed gecontroleerd worden bij de reservering. Met de verschillen in het aantal personen moet goed rekening gehouden worden met de berekening van de prijs.

Alle inspanningen resulteerde in een geslaagde uitbreiding voor Holiday Rentals Spain. Een snelle en gebruiksvriendelijke calculator voor het boeken van een vakantie.

Leer meer van onze cases

hogans-logo-purple@2x

Info@hogans.nl

Parijsboulevard 209

3541 CS Utrecht

Nederland

KvK: 30264647

BTW: NL820908642B01